ZÁZEMÍ PRO VÝUKU A VÝZKUM

 

Prostory dílen slouží jako technické zázemí pro výuku, vědu a výzkum. Bohatý strojní park se reálně podobá provozním podmínkám v praxi, a zaručuje možnost obrábět téměř všechny průmyslově vyráběné materiály ze dřeva nebo na bázi dřeva.

Studenti se během studia nejprve seznámí s ručním, posléze strojním zpracováním dřeva. Práce probíhají jak na klasických tak i na nejmodernějších, softwarově ovládaných strojích. Studenti jsou pak dostatečně připraveni pro praxi. Získají manuální zručnost, technické znalosti o strojích, znalosti o technologických tocích masivních materiálů, velkoplošných materiálů a materiálů na bázi dřeva.

V prostorách dílen se dále vyrábí různé vzorky pro podporu výzkumu a výuky jiných předmětů, modely, závěrečné seminární, bakalářské a magisterské práce.

Masivní materiály, které se ve výuce zpracují, pochází výhradně ze Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny.

V rámci výuky jsou používány modely vyrobené studenty. Jedná se o makety krovů, mostů a technických zařízení (např. vodních mlýnů).

Dále jsou studentům k dispozici modelářské stroje pro výrobu modelů dřevostaveb a jiných konstrukcí pro výuku i prezentaci - bruska, pokosová pila, lupénková pila, ruční frézy, vrtačky a ruční nářadí.

Seznam přístrojového vybavení pro výzkum a výuku

Detektor TESTO 535 – Co2, kalibrováno 12/2016 (vč. doplňků – minitiskárna, program pro vyhodnocení výsledků, baterie, přístroje jsou vč. zabudovaných sond). Přístroje je možné využívat za určených povětrnostních vlivů jak v exteriéru, tak v interiéru. Měření je možné provádět dle metodik určených ČSN.

Luxmetr digitální TESTO 545, kalibrováno 01/2017 (vč. doplňků – minitiskárna, program pro vyhodnocení výsledků, baterie, přístroje jsou vč. zabudovaných sond). Přístroje je možné využívat za určených povětrnostních vlivů jak v exteriéru, tak v interiéru. Měření je možné provádět dle metodik určených ČSN.